Údené karé s ananásom

Potrebujeme:

1 kg údeného karé (bez kosti), 300 g ananásového kompótu, 100 g prerastenej údenej slaniny, ½ kg kyslej kapusty, 50 g pistácií, mleté čierne korenie, alobal

Ako na to:

Mäso umyte, osušte a ostrým nožom narežte uprostred otvor. Scedený ananás a slaninu nakrájajte na menšie kúsky, kapustu nechajte odkvapkať a takisto nakrájajte, pistácie posekajte. Na panvici upražte slaninu, vyberte ju, zmiešajte s ananásom, kapustou, pistáciami a mletým čiernym korením. Mäso naplňte plnkou, zabaľte do alobalu a v rúre vyhriatej na 200 °C pečte asi 1 hod.
Upečené mäso vyberte a zabalené nechajte čiastočne vychladnúť. Do výpeku zo slaniny dajte zvyšnú plnku a uduste domäkka.

30.11.2006

Podobné recepty