Zaprávané hydinové žalúdky
500 g hydinových žalúdkov, soľ, 100 g hydinovej šunky, 2 lyžice masla, 2 lyžice polohrubej múky, 1 cibuľa, 1-2 šampiňóny alebo kúsok karfiolu, 1/4 lyžičky muškátového kvetu, 1/4 lyžičky zázvoru, citrónová šťava, 1 dcl jogurtu
Ako na to:Žalúdky uvaríme v 1,2 l osolenej vody domäkka. Mäkké nakrájame na plátky. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, vhodíme do nej nakrájanú cibuľu, necháme speniť a zavaríme do vývaru.
Do hustnúcej omáčky vrátime pokrájané žalúdky, pridáme plátky šampiňónov alebo ružičky karfiolu, okoreníme, pridáme na prúžky nakrájanú šunku, povaríme, pridáme citrónovú šťavu, jogurt a nakoniec pridáme petržlenovú vňať.