Klobásy zapečené v kapuste

Potrebujeme:

4 klobásy, 1 menšia hlávka kapusty, 3 jablká, 1 menší zeler, 1 mrkva, 1 cibuľa, soľ, drvená rasca, ocot, vývar z masoxu na podliatie, olej a horčica na potrenie, 4 PL tuku na vymazanie pekáča

Ako na to:

Kapustu zbavte zvädnutých listov, nakrájajte na rezance a premiešajte s pokrájanou cibuľou, zelerom, mrkvou a jablkami. Kapustu rozložte do tukom vymazaného pekáča, osoľte, posypte rascou, dochuťte octom a zalejte dostatočným množstvom vývaru. V dobre vyhriatej rúre duste takmer domäkka. Povrch klobás poprepichujte vidličkou a z oboch strán do nich spravte zárezy. Potom ich zľahka potrite olejom premiešaným s horčicou a rozložte na kapustu. Krátko zapečte.

11.11.2006

Podobné recepty