Pľúcka na smotane

Potrebujeme:

250 g bravčových pľúcok, 150 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), 1 cibuľa, 2 zrnká nového korenia, 2 zrnká čierneho korenia, 1 bobkový list, 40 g masla, 40 g hladkej múky, 2,5 dcl kyslej smotany, kôpor, ocot, soľ

Ako na to:

Do vody dáme pľúcka, zeleninu, korenie a varíme asi 1 hodinu. Uvarené pľúcka vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnuté pokrájame na malé kúsky.
Z masla a múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme vývarom z pľúc, smotanou, posekaným kôprom a dobre povaríme. Do hotovej omáčky dáme pokrájané pľúcka. Dochutíme octom a soľou.

20.05.2011

Podobné recepty