Kotletky zapečené s kapustou

Potrebujeme:

6 bravčových kotliet, soľ, olej, 250 g anglickej slaniny, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 500 g kyslej kapusty, bobkový list, mleté čierne korenie, 1 zemiak, 250 ml kyslej smotany, tuk

Ako na to:

Kotlety naklepeme, osolíme a na rozpálenom oleji prudko opečieme po oboch stranách. Vyberieme ich a odložíme.
Vo výpeku spoločne opražíme na kocôčky nakrájanú slaninu a cibuľu. Pridáme prelisovaný cesnak, kapustu, bobkový list, okoreníme a všetko dusíme, až kým nie je kapusta mäkká. Potom bobkový list odstránime. Surový zemiak olúpeme, umyjeme a na jemnom strúhadle nastrúhame. Primmiešame ho do kapusty, aby sme ju zahustili.
Opečené mäso rozložíme do tukom vymastenej misy na zapekanie. Na každú kotletku navŕšime kopček pripravenej kapusty a lyžicu kyslej smotany. Zapečieme v predhriatej rúre. Podávame s varenými zemiakmi.

15.05.2011

Podobné recepty