Tvarohový koláč š hrozienkami

Potrebujeme:

Na podklad: 300 g maslových sušienok, 100 g masla
Plnka: 600 g mäkkého tvarohu, 200 ml kyslej smotany, 4 vajcia, 50 g hrozienok, 50 g kryšt. cukru, 2 lyžice vanilkového likéru, jemne nastrúhanú kôru z 1 citróna, 1 lyžicu citrónovej šťavy

Ako na to:

Rúru predhrejeme na 180 C a tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a potrieme ho maslom. Dno formy zvonka dobre obalíme alobalom. Hrozienka prepláchneme teplou vovodu, necháme odkvapkať a namočíme do vanilkového likéru. Sušienky rozdrvíme valčekom v mikroténovom vrecku. Rozpustené maslom zmiešame so sušienkami a pohárom s rovným dnom utlačíme na dno formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečime 10 mn dozlatista.
Formu vyberieme z rúry, teplotu znížime na 160 C a podklad necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme suroviny na plnku. Krém vylejeme na predpečený korpus, formu vložíme do pekáča s vriacou vodou, ktorá by mala siahať do polovice formy a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme vo vodnom kúpeli 25-30 min. Potom tortu necháme ešte asi hodinu v polootvorenej vypnutej rúre. Vychladnutú dáme stuhnúť do chladničky.

15.05.2011

Podobné recepty