Pivové kuracie prsia bez piva

Potrebujeme:

kuracie prsia, zemiaky (podľa potreby), cibuľa, tvrdý syr, prerastená slanina, paradajky, zemiaky, soľ, vegeta, grilovacie korenie, čierne korenie, majorán, bujón, červená paprika, plus korenie podľa chuti
všetky ingrediencie sú podľa chuti

Ako na to:

Zemiaky si predvaríme v slanej vode (nakrájané na mesiačiky). Na plátky narezané kuracie prsia osolíme, okoreníme a môžeme poprášiť aj vegetou. Opečieme na oleji. Potom prsia vyberieme a dáme na teplé miesto.
Do výpeku dáme cibuľu nakrájanú na rezančeky (nemusí byť) a na plátky porezanú prerastenú slaninu (plátky tak, aby sa zmestili na kuracie prsia). Po opečení, odstavíme.
Na vymastený pekáč naukladáme prsia, na ne dáme plátok slaniny, na to dáme cibuľku a jemne nastrúhame kúsok syra. Pomedzi prsia naukladáme zemiaky, všetko ešte poprášime grilovacím korením, paprikou, vegetou a dáme zapekať do rúry. Môžeme podliať bujónom, aby nebolo mäso také suché.
Pred koncom ešte vhodíme na mesiačiky nakrájané paradajky tak, aby sa nám kúsok opiekli a zmäkli a celkom pred koncom ešte vyberieme a po celom pekáči nastrúhame syr a dáme dopiecť.

08.05.2011 | autor:

Podobné recepty