Tvarohový trhanec

Potrebujeme:

10 g masla, 2 žĺtka, 250 g tvarohu, citrónová kôra, 20 g kryšt. cukru, sneh z 2 bielkov, 100 g hrubej múky, ovocná šťava, čerstvé alebo kompótové ovocie na ozdobu

Ako na to:

Umäknuté maslo vymiešane so žĺtkami, pridáme sladký mäkký tvaroch, citrónovú kôru, cukor a nakoniec pridávame potupne pevný sneh ušľahaný z bielkov a múku. Cesto vlejeme do vymastenej rajnice a dáme piecť do rúry. Keď je trhanec zospodu upečený, roztrháme ho vidličkou a otočíme. Hotový na tanieroch polejeme ovocnou šťavou a podávame ozdobený čerstvým sezónnym ovocím, najlepšie sú maliny alebo jahody. Môžeme použiť aj ovocie z kompótu.

10.05.2011

Podobné recepty