Zemiaková kapusta s paradajkami

Potrebujeme:

500 g hlávkovej kapusy, soľ, 1 lyžička rasce, olej, pohárik vývaru alebo vody, 4 paradajky, 500 g uvarených zemiakov, 100 g slaniny, 2 veľké cibule, meleté čierne korenie

Ako na to:

Nakrájanú kapustu premiešame s 1 lyžičkou soli a s rascou a na troške oleja mierne orestujeme. Premiešame, prilejeme trochu vývaru alebo vody a podusíme domäkka. Potom pridáme na osminky nakrájané a zlúpnuté paradajky a ešte chvíľu podusíme.
Uvarené zemiaky nakrájame an kocky a zmiešame s kapustou a paradajkami. Slaninu nakrájanú na kocôčky rozškvaríme, vhodíne nakrájanú cibuľu, orestujeme ju, osolíme, okoreníme a zmiešame so zemiakovou kapustou. Môžeme dať na 15-20 min zapiecť do rúry, ale nie je to nutné.
Podávame samostatne alebo ešte pridáme opečenú krvavničku či náplň do jaterníc.

16.05.2011

Podobné recepty