Losos na modro so zeleninou

Potrebujeme:

1,5 kg lososa s kožou, 1 mkrva, 1 petržlen, 1/4 zeleru, 1 cibuľa, soľ, niekoľko zrniek celého čierneho korenia a nového korenia, bobkový list, štipka tymiánu, 150 ml octu, 1 vrecko zeleninovej zmesi, maslo, 1 citrón

Ako na to:

Najprv pripravíme zeleninový vývar. Mrkvu, petržlen, zeler a cibuľu nakrájame, vložíme do hrnca s 50 ml osolenej vody, pridáme soľ a korenie a varíme domäkka.
Do iného hrnca vložíme lososa vcelku, a to chrbtom hore, a nalejeme naň vriaci ocot. Potom prilejeme horúci vývar so zeleninou (nelejeme ho priamo na rybu, ale zboku, aby sme neporušili modrastú farbu kože). Lososa v náleve priklopíme a pomaly varíme.
Mrazenú zeleninovú zmes podusíme na masle domäkka, podľa chuti osolíme a okoreníme. Uvareného lososa naporciujeme, na tanieroch polejeme rozpusteným maslom a obložíme zeleninou. Ozdobíme kolieskami citróna.

03.05.2011

Podobné recepty