Zapekané zemiaky s balkánskym syrom

Potrebujeme:

10 zemiakov, asi 30 dkg balkánskeho syra, 1 téglik bieleho jogurtu, 2 vajcia, 2 PL zmesi najemno pokrájaného estragónu alebo bazalky, oregana a petržlenovej vňate, 1 hrnček vývaru z masoxu, tuk na vymazanie pekáča, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Olúpané zemiaky pokrájajte na plátky. Do pekáče vymazaného tukom klaďte striedavo vrstvy zemiakov a nastrúhaného balkánskeho syra. Každou vrstvu posypte bylinkami, mierne osoľte a okoreňte. Poslednú vrstvu tvoria zemiaky. Zalejte vývarom a pomaly pečte, kým zemiaky takmer zmäknú. Potom ich prelejte rozšľahanými vajciami premiešanými s jogurtom. Upečte do zlatista.

13.02.2007

Podobné recepty