Barania roláda s klobásou

Potrebujeme:

600 g baranieho stehna, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, 5 lyžíc byliniek (rozmarín, koriandej, petržlenová vňať), 100 g anglickej slaniny, 150 g klobásy, 2 lyžice masla, 300 ml vývaru, hladká múka

Ako na to:

Plát mäsa rozklepeme, osolíme a okoreníme. Rozotrený cesnak premiešame s nakrájanými bylinkam, potrieme mäso a po celej ploche rozložíme plátky slanny. Klobásu položíme na okraj, mäso stočíme do rolády, previažeme niťou a povrch osolíme.
Vložíme do pekáča vymasteného maslom a podlejeme časťou vývaru. Pečieme priklopené, priebežne polievame výpekom a vývarom. Ku koncu odklopíme a dopečieme dozlata.
Mäso vyberieme, výpek vydusíme na tuk, zaprášime múkou a zalejeme zvyšným vývarom. Povaríme, dochutíme a precedíme na plátky rolády.

27.05.2011

Podobné recepty