Poriadne mäsko s oranžovou tekvičkou

Potrebujeme:

1 menšia oranžová tekvička, 1 veľký pór (miesto póru môžete použiť jarnú cibuľku, šalotku, cibuľu, alebo mix), 4 strúčiky cesnaku, 500 g jemného bravčového mäska, alebo kuracie prsia, olivový olej, sójová omáčka, korenie gril párty, čili, soľ, med

Ako na to:

Cibuľoviny a cesnak očistíme, pokrájame a do sklovita opražíme na olivovom oleji. Potom túto zmes dáme do zapekacej misky a rovnomerne to tam rozmiestnime.
Tekvičku zbavíme šupky a jadrovníka a asi tretinu nakrájame na plátky cca 5 mm hrubé. Tieto plátky rovnomerne rozložíme na cibuľky a zľahka posolíme.
Mäso nakrájame na tenšie plátky cca 3 mm, okoreníme grilovacím korením a čili - mäso hodíme na rozohriatu trošku olivového oleja. Hneď ako mäsko pustí šťavu pridáme lyžicu medu - opekáme z oboch strán, kým sa šťava neodparí. Potom mäsko porozkladame na cibuľku a tekvičky.
Zvyšnú tekvičku na struháčiku nastrúhame na mäsko, nakoniec jemne osolíme a výdatnejšie polejeme sójovou omáčkou. Prikryjeme alobalom a dáme zapekať asi na trištvrte hodinku do rúry vyhriatej na 200 stupňov.
Podávame s čerstvými bagetkami, alebo opečenými zemiakmi. Dámy ktoré si strážia líniu, môžu túto dobrotku konzumovať bez prílohy.

28.04.2011 | autor:

Podobné recepty