Sedmohradské mäso na divo

Potrebujeme:

1 kg hovädzieho stehna, 3-4 cibule, 3 mrkvy, 1 petržlen, ocot, 2 PL múky, horčica, 1 ČL celého čierneho korenia, 1 bobkový list, soľ

Ako na to:

Mäso dajte variť s takým množstvom vody, aby mäso bolo zakryté. Keď vrie, penu vždy pozbierajte. Pridajte cibuľu pokrájanú na kolieska, nadrobno pokrájanú mrkvu a petržlen, soľ, bobkový list a čierne korenie. Zakryté varte na mäkko na miernom ohni. Po zložení z ohňa ochuťte octom. V tomto odvare (páci) nechajte mäso odležať najmenej 3 dni. Pred konzumáciou zohrejte a mäso pokrájajte.
Medzitým zeleninu vyberte, s trochou cukru opražte pekne do hneda a po zriedení s odvarom pretlačte. Z múky pripravte hnedú zápražku, ktorú rozrieďte so zeleninou; ochuťte horčicou a soľou a znovu s mäsom prevarte. Pred servírovaním môžete k mäsu pridať aj smotanu.

04.01.2007

Podobné recepty