Vyprážané kuracie prsia s hubovou omáčkou

Potrebujeme:

400 g vykostených kuracích pŕs, 250 g šampiňónov, 1 cibuľa, 2 PL hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, 1 dcl smotany, ocot, vňať
Na obaľovanie: hrubá múka, 2 vajcia, strúhanka, olej

Ako na to:

Prsia umyjeme, osušíme, osolíme a obalíme v trojobale. Na rozpálenom oleji vypražíme. Šampiňóny umyjeme, osušíme, nakrájame na štvrťky. Cibuľu pokrájame nadrobno,opražíme, pridáme šampiňóny a udusíme domäkka. Posolíme, okoreníme, zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku, varíme asi 10 min a dochutíme octom. Nakoniec posypeme nakrájanou vňaťou.

27.04.2011

Podobné recepty