Jahňacina nadivoko

Potrebujeme:

1 jahňacie stehno, 40 g údenej slaniny, 3 dcl vody, 1 a 1/2 dcl octu, 1 väčšia cibuľa, bobkový list, 3 zrnká celého čierneho korenia, 3 zrnká nového korenia, 40 g masla
Moridlo: voda, ocot, 1/2 pokrájanej cibule, bobkový list, celé čierne a nové korenie

Ako na to:

Mäso odblaníme, umyjeme, prešpikumeme kúskami slaniny a dáme do moridla.
Moridlo: vodu, ocot, 1/2 pokrájanej cibule, bobkový list, celé čierne a nové korenie uvaríme. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého dáme mäso a necháme ho v moridle odležať 1-2 dni. Potom mäso vyberieme, moridlo precedíme.
Do pekáča dáme maslo, pokrájanú druhú polovicu cibule, trošku ju opražíme, vložíme múso a za občasného podlievania moridlom pečieme v dobre vyhriatej rúre.

19.04.2011

Podobné recepty