Pražská hovädzia pečienka

Potrebujeme:

750 g hovädzieho stehna, soľ, mleté čierne korenie, 1 cibuľa, olej, 50 g hrášku, 50 g šunky, 1 kápia, 1 vajce, 1 lyžica kečupu, 1 lyžička solamylu, rasca, 2 klinčeky

Ako na to:

Mäso odblaníme. V smere vlákna narežeme dlhším ostrým nožom otvor tak, aby vzniklo dosť hlboké “vrecko”. Nadrobno pokrájanú cibuľu, šunku i kápiu spolu s hráškom opražíme na oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme vajce, zmiešame a necháme stuhnúť. Zmesou naplníme mäso.
“Vrecko” uzavrieme, mäso opražíme na oleji zo všetkých strán. Podlejeme vodou, pridáme soľ, kečup, rascu a klinčeky a dusíme domäkka. Potom mäso vyberieme a šťavu zahustíme solamylom.

16.04.2011

Podobné recepty