Gulášová polievka

Potrebujeme:

1/4 cibule, kúsok slaninky, 2-3 párky, 3 zemiaky, mletá sladká červená paprika, grilovacie korenie, gulášové korenie, vegeta, soľ, mleté čierne korenie, majoránka

Ako na to:

Zemiaky nakrájame a dáme variť do približne litra vody. Medzitým si nakrájame cibuľku na menšie kocky (aby nebola moc badateľná na tanieri), na kocky nakrájané párky aj slaninku a upražíme.
Keď je cibuľku opražená, pred vypnutím vsypeme približne 1 a ½ lyžičky červenej papriky. Keď sú zemiaky takmer uvarené, dolejeme vodu takmer do vrchu hrnca, pridáme opraženú cibuľku, párky a slaninku (bez masti, lebo polievka je potom dosť mastná). Začíname dochucovať podľa chuti. Dôležité je gulášové a grilovacie korenie, ktoré dochutí a zároveň dodá farbu. Ostatné pridáme po štipkách. Nakoniec v ruke roztlačíme trošku majoránky.
Ak sa polievka zdá riedka, môžeme spraviť do 2 dcl pohára zápražku, ktorú do polievky vlejeme a počkáme kým polievka opäť zovrie.

06.03.2011 | autor:

Podobné recepty