Šalát z kyslej červenej kapusty

Potrebujeme:

650 g červenej kyslej kapusty v sklenenej fľaši, 400 g tatárskej (majonézy) omáčky, 4 stredné kyslé uhorky, 1/2 sáčka zeleninovej maďarskej zmesi s kukuricou, 3-4 PL cukru (podľa chuti), soľ, mleté čierne korenie

Ako na to:

Červenú kyslú kapustu vyberieme z fľaše a precedíme cez sitko. Dáme ju do pripravenej misy, pridáme pokrájané kyslé uhorky, uvarenú zeleninovú maďarskú zmes s kukuricou, pridáme 3-4 PL cukru podľa vlastnej chuti, osolíme, pridáme trocha mletého čierneho korenia a nakoniec pridáme tatársku omáčku. Všetko spolu premiešame a necháme odstáť v chladničke asi 1 hodinu.
Podávame pri sviatočných príležitostiach spolu so zemiakovým šalátom, ako prílohu k vyprážaným rôznym mäsám. 

01.02.2011 | autor:

Podobné recepty