Bread & Butter puding

Potrebujeme:

1 balenie sviatočného venca, 250 ml mlieka, 250 ml šľahačkovej smotany, 100 g kryštálového cukru, 25 g masla, 85 g bielej čokolády, 4 PL whisky, hrozienka, 1 vanilkový struk, 2 vajcia, 3 vaječné žĺtka, vanilkovú zmrzlinu, práškový cukor na posypanie

Ako na to:

Rúru rozohrejeme na 180 C. Spolu uvaríme mlieko, smotanu a vanilkový struk. Keď smotana s mliekom a vanilkovým strukom zovrú, zašľaháme do masy vajcia a bielu čokoládu. Pre chuť pridáme whisky. Povaríme a precedíme.
V miske vyšľaháme vajcia, žĺtka a cukor a zalejeme precedenou zmesou. Premiešame. Veniec sviatočný nakrájame a vystelieme ním zapekaciu misu. Polejeme ho roztopeným maslom a posypeme hrozienkami.
Do takto pripravenej misy nalejeme horúcu smotanovú zmes, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 20-25 min. do zhustnutia. Upečenú zmes posypeme práškovým cukrom. Servírujeme pri izbovej teplote s vanilkovou zmrzlinou.
Tip: Ak zabudnete v obchode kúpiť sladkú smotanu, nič nie je stratené. Môžete si ju urobiť aj doma. V 1l plnotučného mlieka rozpustite 50 g čerstvého masla a tri minúty šľahajte v mixéri.

26.03.2011

Podobné recepty