Hviezdny šalát

Potrebujeme:

500 g zemiakov, 1 malý zeler, 2 mrkvy, 3 petržleny, 1 väčšiu cibuľu, 3 vajcia, 1 konzerva sterilizovaného hrášku, sterilizované sladkokyslé uhorky, 400 ml majolenky, horčicu, soľ, korenie

Ako na to:

Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Vajcia uvaríme natvrdo, cibuľu sparíme vriacou vodou (aby v šaláte nekvasila) a v osolenej vode uvaríme koreňovú zeleninu (zeler, mrkva, petržlen).
Zemiaky zbavíme šupiek a spolu s koreňovou zeleninou a vajcami pretlačíme cez lis na šalát. Pridáme odkvapkaný hrášok, trochu horčice, na kocky pokrájané uhorky (množstvo podľa chuti), cibuľu a na záver majolenku. Osolíme a mierne okoreníme.
Hotový šalát necháme v chlade do druhého dňa „dozrieť na chuti“.
Tip: Aby sa hemiaky v šupe rozvarili, stačí, ak pridáme do vody 1 KL soli. Ak sú zemiaky sypké, pomôže ak k nim pridáme počas varenia trochu octu. Potom sa vám už žiadny zemiak nerozvarí.

18.01.2011

Podobné recepty