Čílsky zemiakový šalát

Potrebujeme:

8 veľkých zemiakov, 115 g slaniny, 0, 15 dl oleja, 0, 3 dl octu, 3 zelené cibuľky, 5 reďkovky, 2 stonky zeleru, 2, 5 dl majonézy z plesňového syra, 0, 15 dl horčice, 3 na tvrdo uvarené vajcia, soľ, mleté biele korenie, 2 červené papriky , , Majonéza s plesňového syra:, 0, 03 dl horčice, 0, 03 dl kryštálového cukru, kajanské korenie, 1 žĺtok, 0, 17 dl olivového oleja, 0, 15 dl citrónovej šťavy, 100 g syra s modrou plesňou (niva)

Ako na to:

Majonéza s plesňového syra: Zmiešajte horčicu, cukor, korenie a primiešajte žĺtok. Po kvapkách pridávajte olej až je zmes veľmi hustá. Primiešajte citrónovú šťavu a rozmrvený syr.
Zemiaky olúpte a nakrájajte na kocky. Vložte do hrnca a uvarte do mäkka. Keď sú uvarené zlejte ich a opláchnite studenou vodou. Slaninu nakrájajte na kocky a opražte do chrumkava.
Zemiaky vložte do veľkej misy a pokropte olejom, octom a primiešajte posekanú cibuľku, reďkovku pokrájanú na kocky a pokrájané stonky zeleru. V druhej miske zmiešajte majonézu, horčicu, posekané vajcia, soľ a korenie. Polovicu zmesi a slaninu zmiešajte so zemiakmi. Vložte do zapekacej misy a na vrch dajte zbytok zmesi a slaninu. Zapekajte až do zlatohneda. Podávajte v sklených miskách a povrch ozdobte upraženou nakrájanou červenou paprikou a mladou cibuľkou.

18.02.2006

Podobné recepty