Zemiakový šalát

Potrebujeme:

1 kg zemiakov, 5 vajec, 1 majonéza, konzervovaný hrášok, 2 mrkvy, 1 cibuľa, 2 PL octu, 1 väčšia kyslá uhorka, 2 ČL horčice, 1 ČL cukru, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Zemiaky dôkladne umyte, uvarte v šupke a po vychladnutí nakrájajte na malé kocky. Cibuľu nasekajte nadrobno. Mrkvu uvarte vo vode a nadrobno nakrájajte. Vajcia uvarte natvrdo a nakrájajte. Všetko spolu s hráškom a nadrobno nakrájanou uhorkou opatrne premiešajte.
Do vody dajte ocot a cukor. Miešajte až kým nezovrie, ešte teplé vylejte na šalát - asi polovicu tekutiny. Premiešajte, pridajte majonézu, dochuťte horčicou, soľou a korením. Podľa chuti dolejte zvyšný vývar a ešte raz premiešajte. Dajte vychladnúť. Podávajte k mäsu, saláme, prípadne len s bielym pečivom.

22.11.2006

Podobné recepty