Nakladanie zeleninovej zmesi

Potrebujeme:

zelené paradajky, paprika, uhorky, hľuzy zeleru, petržlen, fazuľové struky, ocot, voda, višňové listy, čierne korenie, bobkový list

Ako na to:

Do zmesi použite paradajky, papriku, uhorky, zeleru, koreň petržlenu a strukovú fazuľu. Všetko porežte na plátky, dobre pomiešajte, potom naložte do nádob vhodnej veľkosti a po vrstvách osoľte. Zmes po 10-12 hodinovom státí pustí šťavu, vtedy ju znovu dobre vy tlačte. Vložte ju do čistej nádoby a zalejte roztokom pripraveným z rovnakých dielov octu a vody. Potom ju nechajte znovu 24 hodín stáť a opäť vytlačte. Vložte do fľaše a na dno aj na vrch položte višňové listy, čierne korenie, bobkový list. Nakoniec doplňte horúcou vodou okyslenou podľa chuti kyselinou octovou.

26.06.2006

Podobné recepty