Ryžový šalát s tuniakom

Potrebujeme:

1,5 hrnček ryže, 1 väčšia cibuľa, 1-2 konzervy tuniaka v oleji alebo vlastnej šťave, 1 500 ml biely jogurt alebo majonéza, 2 vačšie paradajky, soľ, čierne mleté korenie prip. kečup, 2-3 natvrdo uvarené vajcia prip. šťava z polovice citróna (skúsila som to len raz, zdalo sa mi to lepšie)

Ako na to:

1,5 hrnčeka ryže uvaríme ( ja nechám zovrieť o pol hrnčeka viac vody – 2 hrnčeky vody) s lyžičkou vegety, alebo trochou soli. Do vriacej vody dáme premytú ryžu a necháme variť na malom ohni zhruba 10 min. Potom ryžu odstavíme a nechám ešte pod pokrievkou nejakých 5 min. Ryža je tak úplne skvelá a sypká.
Do misky si nakrájame na drobné kocky cibuľu, pridáme tuniaka z konzervy (ak je v oleji môžete olej vliať do misky), to všetko dobre vymiešame s vychladenou ryžou. Pridáme pokrájané paradajky a vymiešame s jogurtom alebo majonézou. Osolíme (treba dať viac soli lebo ryža to dobre vsaje - treba chutnať), pridáme čierne mleté korenie, prip. trochu kečupu a šťavu z pol citróna. Nakoniec pridáme natvrdo uvarené vajcia a celý šalát zľahka premiešame. Necháme odstáť.

26.09.2010

Podobné recepty