Smažené čínske rezance sambal

Potrebujeme:

250 g bezvaječných rezancov, 3 cibule, 4 strúčiky cesnaku, ½ oranžovej papriky, 1 biela paprika, 2 ks menších chilli papričiek, 2 cm zázvoru, 1 lyžicu sójovej omáčky, 400 g kuracieho mäsa, 1 lyžicu solamylu, soľ, olej, 1 lyžicu pasty Sambal Badjak alebo Sambal Badjak Extra Heet

Ako na to:

Rezance vložíme do vriacej vody a 2-3 minúty povaríme, pridáme štipku soli. Rezance zlejeme a prepláchneme studenou vodou, aby sa nám nelepili a necháme ich odkvapkať.
Medzitým si nakrájame cibuľu na väčšie plátky približne 2x2 cm, papriku, zázvor na tenké plátky, cesnak a chilli papričky. Kuracie mäso nakrájame na kocky a obalíme v solamyle.
Do panvice nalejeme trochu oleja a mäso prudko osmažíme po dobu 1 minúty. Mäso z panvice vyberieme a vsypeme nakrájanú zeleninu, ktorú osmažíme a ihneď sko cibuľa zosklovatie, vyberieme ju z panvice. Nakoniec do tej istej panvice vložíme odkvapkané rezance a smažíme po dobu 2 minút na prudkom ohni.
Do osmažených rezancov pridáme sójovú omáčku, Sambal Badjak a ešte krátko smažíme. Nakoniec vmiešame zeleninu a mäso. Po ďalších 2 minútach odstavíme z ohňa a môžeme podávať.

21.09.2010

Podobné recepty