Kiwi torta

Potrebujeme:

Cesto: 4 vajcia, 180 g krupicový cukor, 180 g polohrubá múka
Plnka: 3 dcl mlieko, 1 vanilkový puding, 120 g maslo, 150 g práškový cukor, 400 g jemný tvaroh, 3 kiwi, 4 plátky želatíny, 2 vanilínové cukry
Na ozdobu: 4 až 5 kiwi, 1 balenie číreho tortového želé, lístky čokoládovej mäty
Na potretie: 3 lyžice kivového džemu

Ako na to:

Celé vajcia vyšľaháme s krupicovým cukrom. Po lyžiciach pridáme polohrubú múku a zľahka premiešame. Vymastenú, múkou vysypanú tortovú formu s priemerom 22 cm naplníme cestom a upečieme vo vyhriatej rúre. Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Kiwi očistíme a nakrájame na kúsky.
Z mlieka a pudingu uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a po častiach vmiešame vychladnutý puding. Jemný tvaroh vymiešame s vanilínovým cukrom. Asi 3 lyžice vymiešaného tvarohu si odložíme, zvyšný dáme do vymiešanej masy. Pridáme želatínu rozpustenú podľa návodu, nakrájané kiwi a premiešame.
Vychladnutý korpus torty rozkrojíme na dve časti. Spodnú časť potrieme džemom a natrieme plnkou. Prikryjeme druhou časťou a povrch torty potrieme odloženým vymiešaným tvarohom. Naplnenú tortu odložíme do chladu na 5 až 7 hodín.
Na tortu poukladáme očistené, na kolieska pokrájané kiwi, zalejeme tortovým želé a necháme stuhnúť. Po stuhnutí pokrájame a dozdobíme lístkami čokoládovej mäty.

11.07.2010 | autor:

Podobné recepty