Huby v oleji

Potrebujeme:

½ l bieleho vínneho octu, ¼ l vody, 4 nakrájané strúčiky cesnaku, 1 ČL čierneho korenia, 2 ČL soli, 6 vetvičiek tymianu, 1 kg rôznych húb, 1-2 kúsky citrónovej kôry, 1 bobkový list, kvalitný olivový olej na zaliatie

Ako na to:

Ocot a vodu spolu s cesnakom, čiernym korením, soľou a s niekoľkými vetvičkami tymianu uveďte do varu, potom znížte teplotu a varte na miernom ohni 30 min. Pridajte huby a na miernom plameni varte 10 min. Vyberte ich z nálevu a nechajte odkvapkať. Vyberte aj tymian. Huby, kúsky citrónovej kôry, bobkový list a zvyšok tymianu dajte do vysterilizovaného pohára. Zohrejte olivový olej na 75 °C a opatrne ho nalejte do pohára tak, aby boli huby úplne ponorené. Pohár vzduchotesne uzavrite. Huby sú vhodné na konzum po 2 týždňoch.

07.10.2006

Podobné recepty