Toffife

Potrebujeme:

150 g Hery, 250 g polohrubej múky, 50 g prášk. cukru, 1 žĺtok
Plnka: 250 g masla, 200 g prášk. cukru, 1 žĺtok, 150 g kryšt. cukru a 5 lyžíc teplej vody

Ako na to:

Heru, polohr. múku, prášk. cukor a žĺtok vymiešame a naplníme hmotou košíčky - kovové formičky (tie menšie na obale je napísané košíčky stredné, aby neboli moc veľké).
Košíčky - formičky, naplníme len tenkou vrstvou, ale celé a dáme upiecť.
Plnka: Kryštál. cukor upálime na karamel a postupne pridáme po lyžiciach vodu, až vznikne kaša, do ktorej pridáme vymiešanú masu z masla, práškového cukru a žĺtka. Povaríme, až kým nám nevznikne krém podobný pudingu, ktorým plníme košíčky - hneď, horúcim. Na vrch dáme trošku čokolády (v pomere 1/2 čokolády a 50 g cery). Necháme vychladnúť.

28.02.2010

Podobné recepty