Hovädzie na červenom víne

Potrebujeme:

2 kg hovädzie zadné,3 väčšie cibule, 1 väčšiu mrkvu, 1 väčší petržlen, 3 zavárané uhorky, 2/3 dcl uhorkovej šťavy, 3 dcl červeného vína, 20 dkg plesňového syra, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, maslo, hladkú múku, vegetu, polievkové korenie, guľášovú zmes, hovädzí bujón

Ako na to:

Mäso nakrájame na hrubšie plátky (tak aby sa nám dali vytvoriť kapsičky). Do takto pripravenej kapsičky vložíme plesňový syr, uzatvoríme ihlicou alebo niťou, mierne poklepeme, okoreníme a osolíme (ak budeme mäso variť v tlakovom hrnci, nemusíme sa báť že ostane tvrdé).
Kapsičky opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán. Vo výpeku (prebytočné množstvo odlejeme) opražíme na kolieska pokrájanú cibuľu, po chvíľke pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu, petržlen a zavarené uhorky, chvíľku restujeme.
Na restovanú masu pridáme vegeu, polievkové korenie, guľášovú zmes, červenú papriku a podlejeme uhorkovou šťavou a červeným vínom. Necháme cca 10 minút prejsť varom, aby sa spojili chute. Vložíme opečené mäso a podlejeme vývarom (bujón), tak aby bolo mäso zakryté.
Keď je mäso podusené do mäkka, vyberieme ho a šťavu zahustíme zápražkou pripravenou z masla a hladkej muky.
Podávame s knedľou.

18.01.2010 | autor:

Podobné recepty