Žĺtkové orechové rezy

Potrebujeme:

250 g masla, 250 g práškového cukru, 350 g zomletých orechov, sneh zo 7 bielkov, 170 g polohrubej múky, 1/2 kypriaceho prášku, 20 g
margarínu a 20 g polohrubej múky na plech
Poleva: 7 žĺtkov, 250 g práškového cukru

Ako na to:

Maslo dobre vymiešame s práškovým cukrom do peny. Potom striedavo za miešania pridávame zomleté orechy, tuhý sneh z bielkov a preosiatu múku s kypriacim práškom.
Pripravené cesto dáme na plech vytretý margarínom a vysypaný múkou. Pomaly pečieme.
Po upečení potrieme múčnik žĺtkovou polevou, ktorú necháme zaschnúť a až potom nakrájame na rezy.

Poleva: Zltky s preosiatym praskovym cukrom vymiesame do peny.

18.01.2010 | autor:

Podobné recepty