Tvarohová žemľovka

Potrebujeme:

1 vianočku, 300g mäkkého jemného tvarohu, 3 balíčky vanilínového cukru, 4 žĺtka, 2 bielka, 50 g masla, nastrúhanú citrónovú kôru, 2 PL práškového cukru, 1 pohár kompótových čerešní, smotanu na varenie
Na ozdobu: 2 bielka vyšľahané s 3 PL, kryštálového cukru, čokoládovú polevu.

Ako na to:

Vianočku pokrájame na plátky a polovicu z nej uložíme do maslom vymastenej zapekacej misy. Tvaroh vymiešame s vanilínovým i práškovým cukrom a maslom. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, dotuha vyšľahaný sneh z 2 bielkov, vykôstkované čerešne a dobre spolu premiešame. Tvarohovú plnku natrieme na plátky vianočky a prikryjeme zvyšnými plátkami.
Žĺtka rozšľaháme so smotanou na varenie, pridáme dva balíčky vanilínového cukru a zmesou zalejeme pripravenú vianočku v zapekacej mise. Pečieme vo vyhriatej rúre 40 až 50 minút. Po zapečení pokrájame na štvorce, ktoré ozdobíme vyšľahanými bielkami s cukrom a pokvapkáme čokoládovou polevou.

16.01.2010 | autor:

Podobné recepty