Zapečené hranolky

Potrebujeme:

1 kg balíček mrazených predpražených zemiakových hranoliek, olej na potretie plechu, 20 dkg šunky (šunkovej salámy v celku), 20 dkg syra v celku, kečup, najemno pokrájaná žerucha, pažítka, mladá cibuľová alebo petržlenová vňať, paradajky, papriky a uhorky na obloženie, soľ

Ako na to:

Hranolky rozložte na olejem potrený, rozohriaty plech a v dobre vyhriatej rúre opečte doružova. Potom ich osoľte a primiešajte na tenké rezance pokrájanú šunku (šunkovú salámu). Zmes rozložte do pekáča, posypte nastrúhaným syrom a prudko zapečte až sa syr rozpustí. Na tanieroch polejte zapečené hranolky kečupom, posypte žeruchou alebo inými zelenými bylinkami a obložte zeleninou.

09.08.2006

Podobné recepty