Poľovníkove zemiaky

Potrebujeme:

8 väčších zemiakov, 2 hrnčeky nadrobno pokrájaných húb, 2 nožičky údenej klobásy, ½ hlávky bielej kapusty, tuk na vymazanie zapekacej misy, mleté čierne korenie, mletá paprika, soľ

Ako na to:

Zemiaky uvarené v šupke olúpte a nakrájajte na plátky. Do tukom vymazanej zapekacej misy striedavo klaďte vrstvu zemiakov, húb a na kocky nakrájanú klobásu. Jednotlivé vrstvy osoľte, okoreňte a posypte paprikou. Na zemiaky navrstvite najemno pokrájanú kapustu, zalejte bešamelovou omáčkou a vo vyhriatej rúre pomaly zapečte.

Bešamelová omáčka: Z rozpusteného masla a z múky pripravte svetlú zápražku a zalejte ju vývarom, dobre rozšľahajte a povarte. Nakoniec vmiešajte citrónovú šťavu.

28.11.2006

Podobné recepty