Polievka Zuppa di Pomodoro

Potrebujeme:

200 g cestovín, 2 lyžičky solamylu, 1 lyžičku mletého čierneho korenia, 1 l vody, 1 zväzok bazalky, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, 1 cibuľu, 1 plechovku fazule v rajčinovej omáčke, 1 plechovku rajčinového pretlaku

Ako na to:

Zeleninu a bylinky očistíme a nasekáme. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.
V hrnci rozpálíme olej a cibuľku s cesnakom na ňom orestujeme. Pridáme rajčinový pretlak, fazule i s nálevom a podlejeme vodou. Hrnec prikryjeme pokrievkou a asi 15 minút zvoľna varíme.
Uvarené cestoviny dáme do polievky, dochutíme soľou, korením a nasekanou bazalkou. Podľa potreby zahustíme solamylom rozmiešaným v troške vody.
Polievku Zuppa di pomodoro rozdelíme na taniere a ihneď podávame.

16.11.2009

Podobné recepty