Zapekané baklažánové balíčky

Potrebujeme:

2 baklažány, 4 paradajky, 600 g mletého mäsa, 3 PL masla, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, olivový olej, mleté čierne korenie, soľ, tymián, 200 g syru Ementál pokrájaného na plátky

Ako na to:

Baklažán pokrájajte pozdĺžne na tenké plátky. Plátky osoľte a nechajte chvíľu odstáť. Aj paradajky pokrájajte na plátky.
Na oleji speňte nadrobno pokrájanú cibuľu, pridajte mleté mäso, soľ, posekaný cesnak, mleté čierne korenie, tymián a asi 10 min. duste. Udusené mäso nechajte vychladnúť.
Dva pláty baklažánu položte na seba do kríža. Do stredu dajte kôpku asi 2 PL uduseného mäsa. Spodný plát baklažánu preložte na mäso a rovnako preložte aj druhý plát baklažánu, čim nám vznikne „balíček“. Stredom prepichnite špajdľu, aby sa nám balíček neotvoril. Pekáč vymastite olivovým olejom a poukladajte doň plátky paradajok. Zvyšky baklažánu nadrobno pokrájajte a rovnomerne posypte na paradajky. Pridajte aj nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak, osoľte, okoreňte. Na to poukladajte baklažánové balíčky, posypte ich trochou mletého čierneho korenia a tymiánom a každý prikryte plátkom syra. Pečte v rúre 15 - 20 min. Ako prílohu podávajte zemiaky alebo biely chlieb.

04.08.2006

Podobné recepty