Kebab

Potrebujeme:

kuracie mäso nakrájané na menšie kocky, gyros korenie, čierne korenie, kari korenie, soľ, mletú červenú papriku, paradajky, cibuľu, olej, hranolky, arabský chlieb
Tzaziki omáčka: 1 veľký biely jogurt, 1 uhorku, kôpor, soľ, korenie, strúčik cesnaku, ocot

Ako na to:

Kuracie mäso si nakrájame na kocky a napácujeme ho. Pác vytvoríme zo zmesi 1 lyžice olivového oleja, kari korenia, papriky, čierneho korenia, soli a gyros korenia.
Mäso necháme chvíľu postáť, aby do neho lepšie presiakli všetky chute. Mäso potom udusíme na oleji a orestovanej cibuľke. Medzitým si pripravíme hranolky a tiež tzaziki omáčku. Tzaziki omáčku urobíme jednoducho:
Nakrájame si uhorku, dáme ju do bieleho jogurtu, osolíme, okoreníme, pridáme pretlačaný cesnak, jednu kávovú lyžičku octu a taktiež trochu mletého kôpru. Chvíľu necháme postáť v chladničke, preto je lepšie urobiť si omáčku dopredu.
Na záver si rozkrojíme arabský chlieb a potrieme ho tzaziki omáčkou, pridáme mäso, hranolky, nakrájané paradajky a taktiež cibuľu (ale nemusíme, ak nechceme). Pokúsime sa vyformovať rolku, aby nám z toho nevypadávali suroviny.

27.07.2009

Podobné recepty