Francúzske zemiaky

Potrebujeme:

¾ kg zemiakov, 200 g šunkovej salámy (údenej salámy alebo mäkkej klobásy), 200 ml kyslej smotany, 100 g tvrdého syra, 2 vajcia, 4 natvrdo uvarené vajcia, tuk na vymastenie misy, 1 PL nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Umyté zemiaky uvarte v šupke, olúpte a nakrájajte na kolieska. Natvrdo uvarené vajcia očistite a nakrájajte na tenké plátky. Syr nastrúhajte a šunku nakrájajte na malé kocky. Do vymastenej ohňovzdornej misy naukladajte vrstvy zemiakov, uvarených vajec, salámy a nastrúhaného syra, pričom každú vrstvu vždy okoreňte a posypte petržlenovou vňaťou. Všetko zalejte vajciami rozšľahanými s kyslou smotanou, dajte do vyhriatej rúry a pečte 25 - 30 min.

18.01.2007

Podobné recepty