Ryžové placky so špenátom

Potrebujeme:

2 vajcia, 100 g ovčieho syra, 120 g rozdrobeného chleba, 250 g ryže natural, 2 lyžice bazalky, listový špenát, maslo, cesnak, sladkú papriku, rascu, šťavu z citrónu, olej, jogurt, smotanu

Ako na to:

Vopred namočenú hrubozrnnú ryžu uvaríme v slanej vode. Hneď po odstavení pridáme vajíčka, ovčí syr, nadrobený chlieb, bazalku, premiešame, osolíme a prikryjeme uterákom alebo vankúšom, aby pomaly "došla".
Medzitým zoberieme listový špenát, mierne ho povaríme a krátko podusíme na rozohriatom masle. Do špenátu vmiešame dva strúčiky pretlačeného cesnaku a dusíme asi 10 min pod pokrievkou.
Zmiešame jogurt, smotanu, papriku, rascu, citrónovú šťavu a vytvoríme jednoduchú zálievku. Z ryžovej zmesi vytvarujeme placičky a z oboch strán ich opečieme na horúcom oleji do zlatova. Podávame so špenátom a poliate studenou omáčkou.

12.07.2009

Podobné recepty