Zapekaný baklažán so syrovo-smotanovou plnkou

Potrebujeme:

baklažán, cukinu, olivový olej, cesnak, cibuľu, šampiňóny, klobásu/šunku/slaninu, kukuricu, olivy, mäkký syr v črievku, kyslú smotanu, mozzarellu/hocijaký tvrdý syr, soľ, majoránku, petržlenovú vňať

Ako na to:

Prekrojíme baklažán, vydlabeme ho, nasolíme a necháme chvíľu postáť. Zapečieme ho v rúre na 180 C, cca 10-15 min.
Na panvici na rozpálenom oleji opražíme cibuľku, cesnak, cukinu, šampiňóny - osolíme, klobásu (tá dá tomu trochu pikantnú chuť, keď nemáte radi, dajte šunku), kukuricu, olivy, majoránku, vňať, pridáme trochu mäkkého syra a kyslej smotany.
Celú zmes dajte do baklažánov a na chvíľu zapečte, len aby sa chute premiešali. Úplne na konci, dajte navrch ešte syr.

10.07.2009 | autor:

Podobné recepty