Polský bigos

Potrebujeme:

500 g kyslej kapusty, 500 g hlávkovej kapusty, 500 g bravčového mäsa s kosťou, 100 g údeného bôčika, 200 g salámy, 50 g masti, 50 g cibule, štipku mletého čierneho korenia, štipku mletej červenej papriky, bobkový list, majorán, soľ

Ako na to:

Osobitne varíme pokrájanú kyslú kapustu a osobitne hlávkovú kapustu v neprikrytej nádobe, až kým nezmäknú. Potom ich zmiešame.
Bravčové mäso umyjeme, osolíme a udusíme na masti a cibuľke. Vložíme do kapusty, pridáme korenie a všetko ešte asi 1/2 hodiny prikryté varíme. Môžeme zaliať pohárom vína.
Bôčik nakrájame na kocky, vyškvaríme a spolu s bledými škvarkami dáme do kapusty. Pridáme na kocky nakrájanú salámu a premiešame. Môžeme zahustiť zápražkou, podľa chuti osoliť, okoreniť a dovariť na okraji sporáka.
Podávame obyčajne so zemiakmi alebo s čiernym chlebom.

18.06.2009 | autor:

Podobné recepty