Ananásový 10-minútový koláč

Potrebujeme:

Poleva: 100 g Hery, 150 g práškového cukru, 1,5 dcl sladkej smotany alebo mlieka, jedna lyžička vanilkového cukru, 50 g sekaných vlašských orechov, 50 g strúhaného kokosu
Cesto: 400 g hladkej múky, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 250–300 g práškového cukru, 2 celé vajcia, jednu konzervu ananásu aj šťavu

Ako na to:

Poleva: V panvici roztopíme heru, práškový cukor, smotanu alebo mlieko. Všetko spolu povaríme na slabom plameni tri minúty a odstavíme. Vmiešame vanilkový cukor, sekané vlašské orechy a strúhaný kokos. Polevu rozotrieme na horúci koláč a necháme vychladnúť.
Cesto: Múku, sódu bikarbónu, práškový cukor, celé vajcia, konzervu kompótu so šťavou a s pokrájanými kúskami ananásu zmiešame v miske varechou na redšie cesto.
Ak je cesto husté prilejeme trochu vody. Vylejeme na plech vyložený papierom a pečieme v rúre pri teplote 160 až 170 °C na 20 až 25 minút.

08.06.2009

Podobné recepty