Tvarohové knedličky

Potrebujeme:

½ kg tvarohu, 100 g polohrubej múky, 50 g masla, 2 vajcia, 1-2 ČL cukru, strúhanka, olej, práškový cukor, trochu soli

Ako na to:

Z tvarohu, múky, vajec a zo zmäknutého masla vypracujte hladké cesto. Z neho vypracujte knedličky s priemerom 3-4 cm. Do väčšieho hrnca dajte vodu, trochu ju osoľte, a keď zovrie, vložte do nej knedličky. Varte ich na miernom ohni 7 - 10 min. (podľa veľkosti). Občas ich zľahka premiešajte, aby sa neprilepili na dno.
Hotové knedličky vyberte (najlepšie sitom), nechajte odkvapkať.
Na tanieri dajte na každú 1 PL džemu a posypte opraženou strúhankou zmiešanou s práškovým cukrom.

19.06.2006

Podobné recepty