Čokoládové rezy

Potrebujeme:

7 vajíčok, 7 PL práškového cukru, 3 PL kakaa, 4 PL mletých orechov, 4 PL piškótovej strúhanky, 4 PL vlažnej vody
Plnka: 1 celé vajíčko, 15 dkg práškového cukru, 50 g kakaa, 0,5 dcl vlažnej vody, 100 g varovej alebo horkej čokolády, 250 g Hery, mleté orechy na ozdobu

Ako na to:

Rúru si predhrejeme na 180 °C. Bielka oddelíme od žĺtkov, vyšľaháme do tuha s postupným pridávaním 4 lyžíc vody a 1 lyžice práškového cukru.
Žĺtka vyšľaháme do peny so zvyšným cukrom, pridáme mleté orechy, piškóty a kakao. Dôkladne premiešame a za stáleho chodu mixéra po lyžičkách pridáme bielkovú penu.
Plech vystelieme papierom na pečenie a hotové cesto vylejeme naň. Pečieme asi 10 minút. Cesto je upečené, keď sa nelepí na špajdlu. Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
Medzitým si pripravíme plnku. V hrnci nad parou vymiešame cukor s vajíčkom, kakaom, čokoládou a vlažnou vodou. Keď sa všetky suroviny spoja odstavíme, necháme vychladnúť a postupne po častiach zamiešame do hery.
Cesto opatrne stiahneme z papiera a rozkrojíme na 3 rovnaké časti. Každú natrieme plnkou, poukladáme na seba a zvyšnou plnkou uhladíme boky a vrch. Ozdobíme mletými orechmi.

08.05.2009

Podobné recepty