Jarná šunka so špenátom

Potrebujeme:

1 kg bravčového stehna, ½ pohára červeného vína, 750 g čerstvého špenátu (môže byť aj mrazený), 3-4 mrkvy, malý zväzok novej cibuľky, niekoľko vetvičiek tymiánu a rozmarínu, 3 strúčiky cesnaku, korenie, soľ, 3 lyžičky oleja

Ako na to:

Mäso starostlivo opláchnite a nakrájajte tak, aby vznikol dlhý a plochý plátok. Ten potrite soľou a korením, pokropte vínom a dajte na niekoľko hodín do chladničky.
Špenát uvarte, sceďte a zmiešajte s prelisovaným cesnakom. Mrkvu očistite, 5 minút povarte a sceďte. Cibuľku pokrájajte na štvrtiny, vňať nasekajte nadrobno.
Plát mäsa obložte špenátom, mrkvou, pokrájanou cibuľkou a posypte bylinkami. Pokropte lyžičkou oleja a zrolujte. Potom mäso zviažte niťou.
Mäso opečte na zvyšku oleja. Potom ho vložte do pekáča, podlejte vínom a dajte na 1,5 hodiny piecť do rúry vyhriatej na 200 C.
Podávajte teplé alebo nakrájané na plátky na studenej mise.

10.04.2009

Podobné recepty