Jahňací chrbát s cíceroým pyré

Potrebujeme:

4 jahňacie kotlety po 200 g, 40 g cesnaku, 40 g nasekaných byliniek (šalvia, petržlen, tymian a pod), 400 g sterilizovaného alebo uvareného cícera, šafrán, 4 plátky želatíny, 2,5 dcl vývaru, 4 dcl vína Muscatel oro, olej, soľ

Ako na to:

Jahňacie mäso dopredu (aspoň 2 hodiny) marinujeme v marináde - v oleji rozmiešame cesnak, soľ bylinky a zmesou potrieme mäso.
Na panvici rozpálime olej a marinované jahňacie kotlety prudko opečieme. Potom ich dáme ešte zapiecť do rúry na 8 min pri 180 C. Cícer rozmixujeme so šafranom a soľou.
Do vývaru vložíme tymian a plátky želatíny a dáme stuhnúť. Omáčku z jahňacieho mäsa rozriedime vínom a zredukujeme. Jahňacie kotlety podávame s cícerovým pyré, voňavou omáčkou a kúskami tymianovej želatíny.

20.03.2009

Podobné recepty