Bravčové na strukovej fazuli

Potrebujeme:

1/2 kg bravčovej krkovičky, hl.múku, olej, 2 veľké cibule, domácu slaninu, 1/2 l bujónu, zelenú strukovú fazuľu, 2 paradajky

Ako na to:

Bravčovú krkovičku naklepeme, osolíme a okoreníme, z jednej strany pomúčime. Na panvici na troche oleja prudko opečieme najprv nemúčenú stranu.
Opečené mäso poukladáme do zapekacej misy. Vo výpeku upražíme jemne pokrájanú cibuľu a slaninu. Nasypeme na mäso a zalejeme vývarom tak, aby mäso bolo zakryté a pod alobalom dusíme do mäkka.
Keď je mäso mäkké, poukladáme naň nakrájanú fazuľu a na osminky pokrájané paradajky, doplníme vývar aby všetko bolo ponorené a dopečieme už odokryté.
Podávame s opekanými zemiakmi alebo s cestovinami.

18.02.2009

Podobné recepty