Kuracie špízy so sezamom a citrónovou kôrou

Potrebujeme:

600 g kuracích pŕs alebo stehien (s kožou), soľ, biele korenie, 4 lyžice sezamových semienok, kôru z 1 citrónu, 4 lyžice olivového oleja, 1 rímsky alebo ľadový šalát, 10 cherry paradajok, 3 lyžice majonézy, 3 lyžice kečupu Jemne pálivého, 4 ks arabského chleba

Ako na to:

Kuracie mäso nakrájame na kúsky, naklepeme, osolíme, okoreníme a napichneme na špajle (na jednu porciu počítame 3 až 4 menšie špízy).
Špízy posypeme sezamovými semiačkami, citrónovou kôrou a poukladáme kožou dole na panvicu s rozohriatym olejom. Pečieme 5 až 7 minút (podľa hrúbky mäsa).
Keď je mäso prepečené, špízy otočíme a krátko dopečieme. Koža bude chrumkavá a mäso sa pritom nevysuší. Taktiež môžeme piecť špízy potreté olejom na grile.
Šalát natrháme nahrubo, pridáme na polovice nakrájané paradajky a premiešame s majonézou a s kečupom jemne pálivým. Podávame s teplým arabským chlebom.
Kuracie mäso nakrájame na kúsky, naklepeme, osolíme, okoreníme a napichneme
na špajle (na jednu porciu počítame 3 až 4 menšie špízy). Špízy posypeme sezamovými semiačkami, citrónovou kôrou a poukladáme kožou dole na panvicu s rozohriatym olejom. Pečieme 5 až 7 minút (podľa hrúbky mäsa). Ako náhle je mäso prepečené, špízy otočíme a krátko dopečieme. Koža bude chrumkavá a mäso sa pritom nevysuší. Taktiež môžeme piecť špízy potreté olejom na grile. Šalát na hrubo natrháme, pridáme na polovice nakrájané paradajky a premiešame s majonézou Hellmann´s a s kečupom Hellmann´s Jemne pálivým. Podávame s teplým arabským chlebom

11.02.2009

Podobné recepty