Zemiakové pagáče - lístkové

Potrebujeme:

3 hrnčeky polohrubej múky, 2 dkg kvasníc, dcl vlažného mlieka, l kocka cukru, 1 KL soli, 1 dcl oleja, 3-4 uvarené a vychladnuté zemiaky, 1 Hera

Ako na to:

Z materiálu vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Potom rozváľkame na pomúčenej doske a nastrúhame zemiaky a Heru.
Cesto poskladáme a necháme v teple vykysnúť 20 minút. Potom cesto znovu rozváľkame a postup opakujeme 3-krát.
Vykrajujeme z neho pagáče, ktoré potrieme žĺtkom ochuteným vegetou (rascou alebo slanými arašidmi). Na vrch môžeme postrúhať aj syr, sezam, prípadne iné k slanej chuti sa hodiace pochutiny alebo koreniny.

04.03.2009

Podobné recepty