Zeleninový šalát v aspiku

Potrebujeme:

pre 8-10 osôb (2 dezertné formy)
40 dkg uvarených zemiakov, 25 dkg hrášku, 25 dkg kukurice, 25 dkg mrkvy, 15 dkg sterilizovaných uhoriek, 20 dkg kapie, 3 dcl majonézy, 4 dcl kyslej smotany, 2 dcl mlieka, 1 lyžicu horčice, 1 cesnak, soľ, mleté čierne korenie, trošku cukru, 4 lyžice želatíny

Ako na to:

Zeleninu ak nie je sterilizovaná uvaríme. Zemiaky pokrájame nadrobno, majonézu a smotanu vymiešame na hladko, pridáme horčicu, pretlačený cesnak, soľ, korenie a cukor.
Zahrejeme mlieko so želatínou (nevariť), necháme aby trošku vychladla a zamiešame do masy. Pridáme zemiaky a zeleninu, nalejeme do formy a necháme stuhnúť.
Uvaríme huspeninu. Mäso vykostíme a nadrobno pokrájame. Necháme vychladnúť a nalejeme do formy.

04.01.2009

Podobné recepty